Bursa’da et kullanılmadan lahmacun yapıldı: ‘Vegancun’


Fırın işletmecisi Serkan Erötcü, mantar, mısır, patlıcan, ıspanak, pırasa ve zeytin kullanarak etsiz lahmacun yapıp ismini de ‘vegancun‘ koydu.
Et kullanılmadığı için fiyatı da uygun olan ‘vegancun‘ sadece vejetaryenler tarafından değil, her kesimden büyük rağbet gördü.
Vejetaryenler için böyle bir pide ürettiklerini ifade eden Serkan Erötcü, “Sağlıklı ürün yaptık. Pandemi sürecinde insanların hem evde oluşları hem de sağlıklarına önem vermelerinden dolayı ürünlerimizi yenilemeye karar verdik. Lahmacun yiyen arkadaşlarımızdan sağlıklı lahmacun yapın isteği geldi. Biz de vegancun diye bir ürün yaptık. Et kullanmayarak mantar, mısır, patlıcan, ıspanak, pırasa ve zeytin kullanarak vegancunu ürettik. Bu ürün sağlıklı olduğu kadar etli lahmacuna göre fiyatı yüzde 15 daha uygun. Lezzeti güzel; fiyatı da uygun olunca herkes tarafından rağbet gördü. Vegancunu işyerimizde 12.5 liradan satıyoruz” dedi.
Cips - Sputnik Türkiye, 1920, 16.09.2021

YAŞAM

30 yaşından sonra tüketilmemesi gereken besinler açıklandı

Previous Tarsus'ta sahte 500'lük banknotlardan oluşan 23 bin euro ele geçirildi
Next Global Times: ABD ve Batı, çoğu durumda kaos ve savaşın en büyük kaynağı olduğunu kanıtladı

No Comment

Bir Cevap Yazın