Mucizevi bitki ada çayı ;


Özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen adaçayı yeşil-gri yapraklı , mor bordo çiçekleri olan haziran-temmuz aylarında açan keskin kokuya sahip bir bitkidir.ADAÇAYININ FAYDALARI;Sindirim sistemini korurKan şekerini düşürürHafızayı güçlendirirSakinleştirici etkiye sahiptirMenepoz sonrası belirtileri azaltırMantar enfeksiyonlarında kullanılırTerlemeyi azaltırBronsit ve aslım belirtilerini azaltırZararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlarAğız ve diş yaralarını azaltırDepresyona iyi gelirÜriner sistem enfeksiyonlarını azaltırHafızayı güçlendirirSelülitleri giderici etkiye sahiptirBu kadar fazla etkiye sahip adaçayının da diğer bitkisel çaylar gibi çok fazla tüketimesi önerilmez günlük 2 fincan kadar tüketebilirsiniz.Ayrıca yüksek tansiyonu olanların en fazla günde 1 fincan kadar tüketmesi,hamilelerin,karaciğer iltihabı olanların,epikepsi hastalarının ada çayı tüketmesi önerilmez.ADAÇAYI NASIL DEMLENİR1 lt kaynamış suya 10-12 adet ada çayı yaprağı ya da kuru ise 1 lt kaynamış suya 2 tatlı kaşığı adaçayı koyularak 5-6 dkk demlenmesi için bekletilir ve tüketilir.Adaçayı kaynatılarak değil demlenerek hazırlanmalıdır, 2 dkk dan uzun süre kaynatılırsa toksik maddeye dönüşebilir.İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!Bu makale 25.12.2020 tarihinde eklendi. kez okundu.
https://www.doktorsitesi.com/blog/makale/mucizevi-bitki-ada-cayi

Previous Kırmızı ve morun enfeksiyonlara olan etkisi
Next Padişah hastalığı gutta beslenme nasıl olmalı

No Comment

Bir Cevap Yazın