Tohum Platformu Kurucusu Ataman: Ekmeği 4 TL’ye yemek zorunda kalabiliriz


Kuraklık nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan rekolte düşüşünün ekmek fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, 200 gram ekmeğin bugünkü koşullarda dahi 2 lira 13 kuruşa mal edilerek maliyetinin altında satıldığını belirtirken tarımda teknolojiye geçilmemesi halinde ekmek fiyatlarının 4 liranın da üzerine çıkabileceği ihtarında bulundu.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine nazaran, Ataman, Şubat ayında ikazda bulunduklarını, son olarak da buğday rekoltesinin 20.5 milyon tondan bu yıl 17.5 milyon dona düşeceğinin açıklandığını söyledi.

Yalnızca Güneydoğu’da 2 milyon tona yakın buğday kaybı beklendiğini anlatan Ataman, şunları söyledi:

“Toprağın tavı yağmurun azlığı nedeniyle yeterli olmadığından tohumlar güçlenemedi. Can suyunu da alamayınca cılız doğdu. Mart, Nisan aylarında da yağmur olmayınca ya çok verimsiz kaldı ya da hiç başak veremedi. Şu anda bir çok yerde buğdaylar samanlık olarak toplanıyor. Buğday tarlaları hayvan yemine çevriliyor. Yem sanayicileri ekmeklik buğdayı yem ham hususu olarak satın alıyor.”

Previous Meteoroloji uyardı: Sağanak yağmur geliyor
Next İmamoğlu: Yıllardır İstanbul'un birçok noktasında kanalizasyon direkt denize veriliyormuş

No Comment

Bir Cevap Yazın